ENAKMEN UNDANG-UNDANG KELUARGA ISLAM KELANTAN PDF

Enakmen berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam (En. 8/ 04). Enakmen belum berkuatkuasa. Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam. pelaksanaannya mengikut undang-undang di Malaysia, dengan rujukan khusus Islam Negeri Kelantan, umpamanya telah menyediakan lafaz ta’liq yang mengandungi Data-data dan dokumen berkaitan seperti Enakmen Keluarga Islam. Undang-Undang Keluarga Islam Dan Enakmen Keluarga Islam Di Malaysia: Rujukan Khusus Di Negeri Kelantan”, Tesis, Bahagian Pengajian Islam, Fakulti.

Author: Voramar Mall
Country: Haiti
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 20 March 2016
Pages: 17
PDF File Size: 1.68 Mb
ePub File Size: 1.9 Mb
ISBN: 293-6-96431-637-5
Downloads: 96158
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dotilar

Hakim Mohd Surbaineey Hussain mengenakan hukuman terhadap lelaki itu keluagra RM bagi setiap pertuduhan selepas mengaku bersalah terhadap kedua-dua kesalahan itu. Peraih getah berusia 41 tahun itu dituduh mengikut Seksyen 19 dan Seksyen Enakmen Undang-Undang Keluarga Islam No 6 Negeri Kelantan yang masing-masing boleh membawa hukuman denda RM1, atau penjara dua bulan.

  EJERCICIOS ISOTONICOS PDF

Terdahulu, peraih getah itu yang memakai kopiah hitam, kelihatan gelisah apabila kedua-dua tuduhan itu dibaca terhadapnya di hadapan Mohd Surbaineey. Bagi tuduhan pertama, dia didakwa berkahwin tanpa kebenaran mengikut Seksyen 19 Enakmen berkenaan dan dihukum denda berjumlah RM Bagi tuduhan kedua pula, Che Kelantn Karim didakwa kerana berpoligami tanpa kebenaran mengikut Seksyen enakmen yang sama dan dikenakan hukuman denda berjumlah RM Sementara itu, dalam rayuannya, lelaki itu memohon mahkamah mengurangkan jumlah denda terhadapnya dan merayu supaya dia tidak dipenjarakan.

Islamic Family Law (Kelantan) Enactment / Enakmen Undang-undang Keluarga Islam (Kelantan)

Kes itu dikendalikan oleh Timbalan Pendakwa Syarie Negeri Kelantan, Nor Azizi Abdul Rahman, manakala tertuduh yang hanya ditemani seorang saudara lelaki, tidak diwakili peguam. Peraih getah itu mencetuskan kontroversi apabila berkahwin dengan budak isoam tahun berasal dari Thailand pada 18 Jun lalu.

Langkau ke kandungan utama. Pengantin cilik tak didakwa.

[UPDATE] Suami pengantin cilik didenda | Harian Metro

Peraih getah belum ambil sijil kahwin. Pengantin cilik tak mahu ‘jauh’ dari suami. Pengantin cilik ‘dijaga’ tiga bulan.

  GWT UIBINDER TUTORIAL PDF

Budak 11 tahun masuk sekolah pondok. Berusaha gigih capai negara maju Resipi istimewa nasi lemak Sunik. Perlu tahu ‘edah’ tutup kuala.

Guru tersepit nahas empat kenderaan. Putrajaya meriah menjelang Tahun Baharu MAHB pandang serius isu tikus.

Search Results – Islam*

Padah biadab di kaunter Balai Polis. Suspek kes samun, rogol dicekup.

Tergelincir pada ketinggian 10m. Tujuh cabar larangan merokok. Pengasas taska cabul budak dipenjara. Bapa masih di hospital, tunggu perbicaraan.

Back to top