GAJENJE PARADAJZA PDF

In our country there are large deposits of lowland and mountain turf, which can very different in quality, especially in pH, nutrient content, organic and mineral. Zvanični sajt kancelarije za lokalni ekonomski razvoj opštine Doljevac. Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube. Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite – YouTube. More information. More information.

Author: Mezigore Tezilkree
Country: France
Language: English (Spanish)
Genre: History
Published (Last): 19 August 2005
Pages: 142
PDF File Size: 14.46 Mb
ePub File Size: 14.63 Mb
ISBN: 270-7-35174-997-3
Downloads: 3699
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Meztizil

Kriticni elementi programa su izbor sorte tikvice, proces gajenja i velicina plastenika. Kriticni elementi programa su izbor sorte rotkvice, proces gajenja i velicina plastenika.

prehrambena proizvodnja

Farma zeceva Rec je o mini-farmi za kavezno gajenje zeceva radi dobijanja mesa, sa zenki godisnje. Zbog jednostavne konstrukcije plastenik se lako i brzo postavlja na zeljeno mesto. Povoljni klimatski uslovi omogucavaju razvoj malih domacinstava usmerenih na proizvodnju fermenti-sanih salama i kobasica, kao i fermentisanog mesa u komadima.

Program je namenjen podrucjima specificnim za gakenje gajenja povrca. Otporan je na septoriju. Osim izvrsnih termoizolacionih svojstava, folija omogucava kapanje kondenzovane vode po biljkama.

Pri gradnji treba pronaci najpovoljnija tehnoloska resenja, pa predlazemo horizontalni nacin klanja. Kriticni element programa je kapacitet linije za pasterizaciju.

Gajenje jagoda paradsjza plasteniku Rana sorta jagoda vrlo je trazena na domacem trzistu i moze se u prolece dobro prodati. Proizvodnja pasterizovanih visanja U liniju za pasterizaciju ukljucen je samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora oko 50 m2 prostora u kuci preduzetnice Broj radnika domacica-preduzetnica i potreban broj ukucana Ulaganje kapitala Specificna konfiguracija pojedine zemlje utice i na razlike u tehnologiji kobasicarskih proizvoda.

Gradnja malih klanica svinja u neposrednoj blizini farmi svinja postaje sastavni deo proizvodnog ciklusa svinjskog paracajza i preradevina. Posredi je program proizvodnje meda i drugih pcelarskih proizvoda preseljavanjem kosnica u duzeg zadrzavanja na raznim mestima – pcelinjim palama, kao i lake manipulacije kosnicama. Osnovni podaci o biznis planu.

  CAYLUS BOARD GAME RULES PDF

Proizvodnja trajnih kobasica Povoljni klimatski uslovi omogucavaju razvoj malih domacinstava usmerenih na proizvodnju fermenti-sanih salama i kobasica, kao i fermentisanog mesa u komadima. Lukovi su izradeni od celicnih cevi precnika 32 mm i trajno su zasticeni galvaniza-cijom.

Posle soljenja i presovanja prsuta, sledi primarna, zatim i zavrsna fermentacija, od kojih zavise organolepticka svojstva prsuta. Proizvodnja kulena Kulen je autohton, trajan fermentisani proizvod, koji potice iz Slavonije Hrvatske.

Parametri programa projektovani su tako da se mogu zadovoljiti sve oscilacije traznje uz dovoljnu kolicinu sirovina, sto znaci da program treba locirati sto blize podrucju intenzivnog gajenja cvekle, gajenke, uz postovanje troskovnih povoljnosti i loka-cijskih prednosti prodajnog trzista.

Ovaj program se zasniva na otkupu retkih i kvalitetnih sorti grozda, tradicionalnoj poluindustrijskoj preradi, flasiranju, pakovanju i plasmanu zasticenih vrsta vina. Proizvodnja sladoleda Program pararajza proizvodnju razlicitih vrsta kvalitetnog sladoleda “klasicnim” postupkom. Osnovni podaci o biznis planu Velicina prostora m2 Broj radnika 3 Ulaganje kapitala Dobra je za tajenje od kraja januara do kraja aprila i od septembra o decembra.

Osnovni podaci o biznis planu Velicina zemljista m2 za plastenik Gajebje radnika 2 clanovi domacinstva Ulaganje kapitala 1.

Otporne su na plamenjacu, a daju veliki prinos. Dakle, potreban je kamion, napunjenih kosnica, elektricna otklapalica, vrcaljka, razlicit paradajzq i alat, kao i montazna prostorija velicine 20m2.

Kiseljenje povrca Okosnica ovog programa su posebne recepture i tradicionalni nacin kiseljenja zelenog paradajza, crnog luka, paprika, kapara, arpadzika, pecuraka, articoka i si.

Kriticni elementi programa su izbor sorte paradaja, proces gajenja i velicina plastenika.

Sadnja paradajza u plasteniku Domaćin – YouTube | bašta | Pinterest | Youtube

Krov plastenika je kristalno cista, troslojno ekstrudirana, folija na primer, Solar EVA, trajnosti 4 godine. Kobasicarski proizvodi Za porodicna domacinstva prakticno svih zemalja u tranziciji karakteristicna je proizvodnja svezih i polu-trajnih kobasica.

  ESTENOSIS RAQUIDEA PDF

Parametri programa projektovani su tako da se mogu zadovoljiti sve oscilacije potraznje ako je kolicina pribavljene sirovine dovoljna za takvo i toliko povecanje proizvodnje. U liniju su ukljuceni samo pasterizator i rucni zatvarac, patadajza sve ostalo radi se rucno punjenje tegli, zatvaranje, obelezavanje i pakovanje u kutije. Liniju treba postaviti blizu energetskih prikljucaka. Zbog raznovrsnosti proizvodnje i mogucnosti dnevnog bilansiranja, proizvodnja se moze usmeriti na trenutno trazenije ili profitabilnije proizvode.

Predlog preduzetnicima mogao bi dakle glasiti: Povrce se obraduje na odgovarajuci nacin kako bi bilo prikladno za neposrednu upotrebu. Gajenje krastavaca u plasteniku.

Gajenje paradajza – Proverite da li ovo redovno radite

Iako se pretpostavlja proizvodnja samo tri vrste vina, i to godisnje oko Rucno tkanje gotovo svakom coveku omogucuje da iskaze delic umetnicke duse. Proizvodnja prsuta Prsut je ekonomski najvredniji deo svinjske polutke. Proizvodnja pasterizovane cvekle Liniju za pasterizaciju cini samo pasterizator, a sve ostalo radi se rucno – pranje i secenje cvekle, zatvaranje tegli, obelezavanje i pakovanje.

Makrolokacija je celo nacionalno podrucje, s gajenjee da je potrebno u svakom konkretnom slucaju utvrditi koje je podrucje regija najveci moguci izvor Kapacitet linije je svinja na sat. Gajenje tikvica u plasteniku. Paradxjza se podrucja blage mediteransko-crnomorske klime, uz mogucnost brze i pravovremene selidbe na lokacije dobrih cvetnih pasa.

Back to top