HERSENSCHIMMEN BERNLEF PDF

I did not actually read the English version, but I assume ‘Out of Mind’ is the English title for the Dutch “Hersenschimmen” (more literal translation: figments of the. Hersenschimmen (Dutch Edition) [J Bernlef] on *FREE* shipping on qualifying offers. Results 1 – 12 of 12 Hersenschimmen by Bernlef, J. and a great selection of related books, art and collectibles available now at

Author: Gardagor Kazragul
Country: Cape Verde
Language: English (Spanish)
Genre: Medical
Published (Last): 12 April 2018
Pages: 386
PDF File Size: 8.94 Mb
ePub File Size: 11.78 Mb
ISBN: 435-7-61958-506-4
Downloads: 16760
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Dugami

Maar waarschijnlijk is dat een verkeerde vraagstelling. Na een paar uur moest ik stoppen met lezen omdat ik er ook wazig van werd!

Arubatruitje marked it as to-read Feb 15, Bij volle bewustzijn raakt Maarten afwezig, heeft het gevoel te verdwalen, kan heden en verleden niet meer onderscheiden, verliest zijn greep op de taal, wil plotseling weer naar zijn werk en ziet zijn vrouw voor zijn moeder aan. In mijn geval zelfs in die mate dat ik op een gegeven moment zelf bijna niet meer uit mijn woorden geraakte, zo was ik meegesleept in zijn verwarring.

Wat hij in deze roman over ouderdom, aftakeling, beleving, waarneming en herinnering zegt, bewijst welke voordelen literatuur soms heeft boven wetenschappelijk-abstracte studies over dezelfde onderwerpen.

Book – Out Of Mind – Letterenfonds

Een mens hoort van woorden te zijn. Ik wist wat het onderwerp was, maar dat Bernlef het zo goed kon verwoorden had ik niet verwacht. Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van de dementerende jarige Maarten Klein.

Diana McGowin’s “Living in the Labyrinth: We zien vooral hoe hij er zelf mee omgaat in de eerste plaats ontwijkend, daarna obsessief houvast zoekend in het verleden en het hedeniets minder welke impact het had op zijn omgeving.

  ISLAMIC CALENDAR 1433 HIJRI PDF

Alleen vond ik het jammer dat er buiten de dementie om niet zo veel gebeurde, als het verhaal de helft korter was geweest had ik het veel leuker gevonden dan nu.

Bernlef and American poetry: From my blog 3. ZO mooi, echt ZO mooi. I think this book tells the story of one of the biggest nightmares any human has.

Het is bij momente Maarten Klein is nog maar enkele jaren op pensioen wanneer de eerste tekenen van dementie de kop opsteken. So far this book could’ve been about me!

Follow the Author

Of het echt zo voelt als hij omschrijft, weet ik niet, maar de manier waarop hij het omschrijft is zo mooi. Zumera rated it really liked it Aug 20, De onmacht, het hersenschimmne, de angst en paniek, de hopeloze verwarring van het slachtoffer, maar ook de impact van zijn toestand op zijn omgeving komen aan bod in dit boek dat van mij wel wat dikker had mogen zijn. Alzheimer lijkt me een van de ergste en engste dingen wat je als mens kan overkomen hersenshimmen kan meemaken via een geliefde.

However, it did drag on too long for me considering the full length of the story.

Nog altijd een aanrader. That is why he names as meticulously as he can, all that he thinks, feels and sees. Ik herswnschimmen zelf een oudtante die aan dementie lijdt – inmiddels nu anderhalfjaar – en zij is pas na een jaar in een tehuis belandt. Ik vond het een mooi boek, het onderwerp dementie wordt mooi ter sprake gebracht.

  FLUJO EN ORIFICIOS COMPUERTAS Y VERTEDEROS PDF

Memory, one could say, is our psychological cornerstone: In eerste instantie een nogal vlak verhaal, het eind is echter ronduit onverwacht en gruwelijk. Bernlef was later to pursue such themes at greater length in his novels.

Memoreeks: J. Bernlef, Hersenschimmen by Bert Peene

When I continued reading in the morning, it felt different. If you are a seller for this product, would you like to suggest updates through seller support? Implosie van een ik.

Maarten is suffering from the early stages of dementia. Top Reviews Most recent Top Reviews. Lauren marked it as to-read May 27, Jun 13, Romi Romi Reads rated it it was amazing Shelves: Ana Arvayo rated it liked it Jul 23, Bernlef has a talent for writing beautiful sentences that seem to come alive in thought, rather than in speech.

Memoreeks: J. Bernlef, Hersenschimmen

Het is hartverscheurend om te zien hoe Maarten stap v Meestal herlees ik geen boeken. Dit is grotendeels te wijten aan het feit dat we het verhaal lezen door de ogen van Maarten, maar als jij als lezer zelf de ‘buitenstaander’ bent, is het misschien beter om Ma van Hugo Borst te lezen. Misschien een halve ster minder voor het einde, dat toch wel heel snel hersencshimmen in vergelijking met de rest van hsrsenschimmen boek, maar dan is het afgerond nog steeds 5.

Back to top