MANIPULARE PSIHOLOGICA PDF

Manipularea psihologica este un tip de influenta sociala, interpersonala, cu diferite efecte asupra victimei, practicata din diferite motive. Numărul 2 este important în orice relație >> Manipulare Si Dezinformare Cele 10 Strategii de Manipulare a Maselor manipulare-vs-persuasiune-in-publicitatelva

Author: Kira Taura
Country: Croatia
Language: English (Spanish)
Genre: Health and Food
Published (Last): 18 August 2013
Pages: 27
PDF File Size: 9.36 Mb
ePub File Size: 1.29 Mb
ISBN: 669-5-58551-756-2
Downloads: 8366
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Doudal

Manopulare necesar a nu confunda minciuna cu eroarea. A Perfect Getaway Trailer Cu: Interpretarea fara a fi negate, modificate, estompate sau camuflate, faptele se pot prezenta si comenta intr-un mod favorabil sau nefavorabil.

The Omen Trailer Cu: Nici un fel psiholpgica activitate, de la banalele activitati ale rutinei cotidiene pe care le traim fiecare dintre noi zilnic si pana la activitatile complexe desfasurate la nivelul organizatiilor, nu pot fi concepute in afara procesului de comunicare.

Arma sau stare psihica, dezinformarea este obiectul unor multiple abordari, in care gasim implicata subiectivitatea fiecaruia. Faptul ca ninge nu devine informatie decat atunci cand este comunicata unui informat.

In functie de consumul informational, tot mai timpuriu in acest secol, de la copil la adult, in functie de practicile sociale si mediul cultural, suntem formati prin intermediul comunicarii si avem tendinta spre un comportament negativ. Dezinformarea este intotdeauna deliberata, iar decizia de a recurge la ea releva o stare de spirit ale carei resorturi complexe nu pot fi deduse. Push Trailer Cu: The Brothers Bloom Trailer Cu: Dezinformarea nu se rezuma numai la falsificarea constiintelor, ea se dovedeste a fi si puternica parghie de actionare psihologica, de conducere a indivizilor, de dirijare a opiniilor si ideilor, a starilor sufletesti si a comportamentelor umane.

  C5763 DATASHEET PDF

In fapt, acest proces consta in a spune cat mai multe lucruri rele posibile despre inamicul potential, adesea Intr-un mod absolut gratuit, dar bazandu-se pe suporturi ale dezinformarii — informatii false, declaratii false, fotografii false.

In ce moment va primi mesajul? Comunicarea urmareste sa transmita un sens al unei idei, situatii, fenomen, ceea ce nu se poate realiza fara influentare.

Esenta manipularii prin dezinformare consta, in transmiterea unor idei ce exprima interesele unei anumite persoane sau ale unui grup de persoane, institutii, organizatii, catre publicul larg si crearea posibilitatilor de insusire de catre acestia a respectivelor idei ca exprimind propriile lor interese, avand ca trasatura comuna denaturarea si mistificarea adevarului, ele utilizandu-se in mod succesiv sau simultan. Kevin McKiddRay Stevenson. AshantiJesse Metcalfe.

The Fighter Trailer Cu: Principalele intrebari ale procesului comunicational sunt: Nu exista fiinta care sa nu comunice. Dzerjinsky in lucrarea “Ancheta asupra KGB” defineste dezinformarea ca fiind “propagarea constienta si deliberata a faptelor si opiniilor eronate”. Originalitatea dezinformarii moderne consta, se pare, din trei elemente: Dezinformarea, forma a manipularii prin comunicare 2.

Orphan Trailer Cu: In Gutenberg, prin inventarea tiparului a dat posibilitatea lumii de a avea acces la informatie, Marconi si radioul sau au permis raspandirea ariei de informatie, iar televiziunea a dus la apogeu acest proces, transformandu-l pe telespectator in martor la eveniment prin intermediul camerelor de luat vederi.

Oamenii s-au dezvoltat de la comunicarea prin semne si semnale la comunicarea prin limbaj. Un alt exemplu interesant este povestea maharadjahului din tara orbilor care nu stia ce este un elefant si a trimis mai multi orbi sa-l pipaie si sa i-l descrie.

  ASSIMIL PERFECTIONNEMENT ANGLAIS ET AMRICAIN PDF

psychological manipulation – Wikidata

The Hot Chick Cu: Rome Trailer Cu: Orice informatie presupune prezenta a trei variabile, in care nu se poate avea deloc incredere: Se inscrie in randul actiunilor psihologice subversive ” Cathala, Henri-Pierre, Epoca dezinformarii, Ed. Comunicarea trebuie abordata din perspectiva educationala, etica si morala. Influentarea este fenomenul fundamental al comunicarii, orice act al comunicarii este o incercare de a manipu,are.

Tehnici de dezinformare Cap II. Cum voi realiza efectul dorit?

Manipulare Si Dezinformare

Dezinformarea genereaza dezorientare, dezorganizare, idei inhibitoare si chiar traumatizante, si ar trebui avut in vedere strategiile, tacticile si caile practice de contracarare a acestui fenomen nociv si amoral. Canalele mass-media pot fi instrumente ce contribuie la sistematizarea culturii, la difuzarea benefica a valorilor reale,dar si la deturnarea sau alterarea acestora.

Timothy AdamsEddie Cibrian. Lenin da un nou impuls noului procedeu. A comunica si a influenta formeaza una si aceeasi psihloogica.

Filme despre manipulare

Se dezinformeaza mai putin pentru a convinge, cat pentru a conduce catre un scop care, de regula, este ascuns. Tom HanksCatherine Zeta-Jones. Psihologicaa to Me Trailer Cu: Ryan PhillippeSarah Michelle Gellar.

Back to top